AĞRI / DOĞUBAYAZIT - Tutak İlkokulu

Nis

Bahar şenliğimizde düzenlenen yarışmalar ve oyunlarla öğrencilerimiz güneşin tadını çıkardı.Yarışmalarda kazanan öğrencilerimize ödüllerini köyümüzün muhtarı verdi.Nisan ayı içerisinde düzenlenen ortaokullar arası futbol turnuvası galibi olan 7/C sınıfının kupası verildi.Şenlikte emeği geçen Hüseyin KARAKISA ve Engin KARADAĞ öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Mustafa Kemal ATATÜRK´ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Mrt

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde  Türk askerinin kazandığı büyük zaferi bugün okulumuzda kutladık.Şehitlerimizi andık.Tören programını hazırlayan Asiye YILDIRIM öğretmenimize ve törende görevli olan öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

12 Mart 1921 yılında kabul edilen İstiklal Marşı´mızın yazılış nedenini bugün yapılan törenle bir kere daha  hatırladık.İstiklal Marşı´mızın şairi Mehmer AKif ERSOY´u yazılarla ve şiirlerle andık.Anma törenini hazırlayan din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerimiz Ebru ERKAN ve Sultan ÇİFLİKLİ öğretmenlerimize ve törende görev alan tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşkkür ederiz.Mehmet Akif ERSOY´un da dediği gibi "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın"...

Mrt

"Türkiye´den Doğubayazıt´a Mektup Var"  adlı E Twinning projesine 3-A sınıfı öğrencilerimiz sınıf öğretmenleri İrem KUTLLU rehberliğinde  ortak oldu. Adıyaman´ın Kahta ilçesinde bulunan Kahta Hürriyet İlkokulu 2. sınıf öğrencileri ile mektup arkadaşı  oldular. İlk mektuplarını gönderip cevaplarını aldılar. Mektuplaşma heyecanı haziran ayına kadar devam edecek.

Mrt

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında okulumuzda tören yapıldı.Anasını öğrencilerimiz kadın öğretmenlerimiz için yaptıkları hediyelerle yüzleri gülümsetti.Programın hazırlanmasına rehberlik eden İrem KUTLU öğretmenimize ve törende görevli olan öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Barış MANÇO´nun yeni kuşaklara tanıtılması ve eserlerinin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla okulumuzda Barış Manço Konseri düzenlendi.Müzik Öğretmenimiz Engin KARADAĞ rehberliğinde hazırlanan öğrencilerimizin gösterisi tüm öğrenciler tarafından ilgi ve coşkuyla izlendi.Öğretmenimize ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Kaymakamımız Zafer Engin ve İlçe Protokolü karne gününde okulumuzu ziyaret ederek, öğrencilerimizin karne heyecanına ortak oldular.

Mrt

Ağrı Valiliği tarafından 1 Kasım 2017 tarihinde başlatılan "Kodla Ağrı"projesi kapsamında okulumuz anasınıfı öğrencileri Ebru YÖRÜBAŞ öğretmenimiz rehberliğinde kodlama ile tanıştı.Birbirinden eğlenceli etkinliklerle  kodlamayı öğrendiler.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü´nü okulumuzda yaptığımız törenle kutladık.Görevli öğretmenimiz Benan GÜNAY ve görevli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Fahri Kainat Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ´i dünyaya teşriflerinin 1447. yılında  okulumuzda yapılan programla andık.Görevli öğretmenlerimiz Ebru ERKAN, Sultan ÇİFLİKLİ´ye ve görevli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

10-16 Kasım Atatürk Haftası kapsamında her sınıf öğretmenleri rehberliğinde Anıtkabir maketi yaptı.Anıtkabir´i ziyaret etme fırsatları olmayan öğrencilerimiz maketleri yaparken Anıtkabir ve Mustafa Kemal Atatürk hakkında daha fazla bilgi edinme şansı buldular.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü ölümünün 70. yılında yaptığımız törenle andık.

Ekm

Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü tüm coşkusuyla ortaokul öğrencilerimizin sunumuyla kutladık.Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmasını yapan Sultan ÇİFLİKLİ öğretmenimiz büyük alkış aldı.Engin KARADAĞ öğretmenimizin öğrencileriyle birlikte hazırladığı orotoryo gözleri yaşarttı.Okulöncesi öğretmeni Ebru YÖRÜBAŞ´ın öğrencilerinin okudukları şiirler yüzleri gülümsetti.Törende görevli olan Fatma DİNLER ve Engin KARADAĞ  öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı okul temsilcisi 72 oyla 8-B sınıfı öğrencilerinden Sercan YILDIZ seçildi.